bine ai venit !

citește aici informații utile despre partea de management și bussines a activității noastre de medici dentiști.

PROVOCĂRILE MEDICULUI DENTIST CA MANAGER AL CABINETULUI/CLINICII

Uncategorized Oct 04, 2022

Într-un articol publicat în 2020, Roger P. Levin face o extrem de interesantă analiză a provocărilor cărora medicul dentist trebuie să le facă față în calitate de manager al cabinetului/clinicii pe care o deține/conduce.

În mod normal, focusul nostru ca medici dentiști este îndreptat spre cea mai bună stomatologie pe care o putem oferi pacienților noștri.

Totuși nu putem trece cu vederea faptul că aceste servicii stomatologice, pe care ni le dorim la cea mai înaltă calitate, au loc într-o entitate economică ( cabinetul/clinica) care este și o afacere ce trebuie să funcționeze corect din punct de vedere al principiilor economice generale ( normale pentru orice afacere).

Orice afacere are nevoie să fie condusă de un manager/CEO ( chief executive officer) iar cabinetul/clinica noastră nu poate face excepție de la această regulă. Rolul de manager este unul extrem de complex și solicitant implicând abordarea unor sarcini complet...

Continue Reading...

care este mindsetul tău ?

Uncategorized Nov 13, 2021

Care este MINDSETUL tău ?

În fiecare zi viața ne oferă o mulțime de OPORTUNITĂȚI. 

Dacă vom reuși să le identificăm și să profităm de ele depinde doar de noi și de modul în care mintea noastră este setată să primească și să ofere.

MINDSETUL tău este responsabil de 99% din succesul sau insuccesul acțiunilor pe care le întreprinzi.

Simplificând lucrurile la maximum putem spune că există două tipuri de mindset: REactiv și PROactiv.

Mindestul REactiv  reprezintă modul în care tu vei REacționa la schimbare. De ce SCHIMBARE? Pentru că toate informațiile sau interacțiunile la care suntem supuși zilnic reprezintă, de fapt, o provocare la SCHIMBARE. Este vorba de Schimbarea status quoului în care ne găsim fiecare dintre noi. Este un status quo pe care ni l-am creat fiecare dintre noi și în care ne simțim în siguranță, protejați și în control. Desigur că nu este un status quo perfect și are și părțile lui negative pe care le...

Continue Reading...

CABINETUL DENTAR = ENTITATE ECONOMICĂ = BUSINESS 1.Tabelul P & L = documentul care permite ANALIZA și PLANIFICAREA activității cabinetului dentar

Uncategorized Nov 05, 2021

CABINETUL DENTAR = BUSINESS

1. TABELUL P & L

Legat de  titlul acestei prime postări, din punctul meu de vedere, reprezintă o AXIOMĂ pe care fiecare dintre noi trebuie să ne-o asumăm dacă ne dorim să atingem performanța profesională la care visăm.

Fiecare dintre noi am parcurs cu succes cei 6 ani de pregătire universitară și am devenit medici stomatologi. În timpul celor 6 ani de facultate focusul a fost exclusiv pe partea  medicală a pregătirii noastre și a rămas complet descoperită partea de leadership și management al unei afaceri.

Pe de altă parte, activitatea de medicină dentară este una exclusiv privată și se supune tuturor regulilor economiei de piață care se aplică oricărei afaceri. În același timp, UNICA SURSĂ DE VENIT a cabinetului este reprezentată de ONORARIILE corespunzătoare tratamentelor realizate pacienților noștri.

Noi, ca medici stomatologi suntem în fiecare zi obligați să menținem un ECHILIBRU ...

Continue Reading...
Close

50% Complete

completează formularul

și vei fi la curent de fiecare dată când este publicat un articol pe blog